Nieuws uit 2010

december

Eerste Kerstdag, dit lijkt mij een mooi moment om meer te vertellen over mijn nieuwe boek. *tromgeroffel*

Op de kaft kun je het al zien, JESS is de naam van de serie en het eerste verhaal heet De boot en de engerd. Spannend, grappig en ook best een beetje zielig: het verhaal is weer goed gelukt, al zeg ik het zelf.
Job woont met zijn ouders, de pikzwarte hond Sint en zijn nicht Smartie op een woonboot midden in de stad. Het is een gezellige bende.
Voor haar tiende verjaardag krijgt Smartie een wel heel bijzonder cadeau, een oude zeilboot, de JESS. Helemaal geweldig natuurlijk, maar waarom doet de oud- eigenaar zo vreemd? Hij sluipt rond in het holst van de nacht en breekt zelfs in.
Job en Smartie proberen uit te vissen wat er aan de hand is en komen op het spoor van een groot geheim. Gelukkig krijgen ze hulp, want ze raken behoorlijk in de problemen!
De tekeningen zijn gemaakt door Natascha Stenvert en het boek verschijnt april 2011. Nog even geduld dus!

november

Kennen jullie kinderzwerfboeken? Dit zijn boeken met speciale stickers die je overal in Nederland tegen kunt komen: in de trein, bij de dokter, op de sportclub et cetera. Je mag de boeken meenemen, lezen en dan laat je ze weer verder zwerven. Op de site Kinderzwerfboek.nl kun je dan laten weten hoe je het boek vond en waar je het hebt achtergelaten.
Broodje Koosburger en Dierenroof zijn ook aan het zwerven, ik ben heel benieuwd waar ze allemaal terecht komen!
En als je dan toch kijkt op de site van het kinderzwerfboek… let dan eens op wie de schrijver van de maand november is!

Dinsdag 3 november ben ik met enkele schrijvers naar de Boekenbeurs in Antwerpen geweest. Overal, ja, werkelijk overal, stonden, lagen en waren boeken! Ik had nooit gedacht dat ik het ooit zou zeggen, maar zelfs van boeken kun je genoeg krijgen. Op het laatst keken we zowat scheel…
Maar de Vlaamse frites met die lekkere, zure Belgische mayonaise maakte een hoop goed.

Deze maand is NaNoWriMo, National Novel Writing Month. Wereldwijd schrijven mensen in 30 dagen een nieuw verhaal, elke dag 1500 woorden.
Ik doe ook mee, ga het tweede deel van de serie eruit persen. Maar wel de lightversie, ongeveer 800 woorden per dag. Dus als deze site een maandje niet wordt bijgehouden, weten jullie waar het aan ligt!

oktober

Het is bijna Kinderboekenweek, de leukste week van het jaar! Wel een gekke, want welke week duurt nou tien dagen? Dinsdag opent de tiendaagseweek met het Kinderboekenbal, lijkt me erg gezellig. Ik hoor al van veel collegaschrijvers dat ze ook gaan, bijkletsen!
Voor school heb ik heel veel boeken mogen kopen, daar word ik dus ontzettend hebberig van. Ik heb al een verlanglijstje van hier tot Tokio, dat wordt sparen…

september

JESS! Het verhaal voor het eerste deel van mijn nieuwe serie is af en ingeleverd! De uitgever is er helemaal blij mee. Ik ook trouwens, het is weer een spannend en grappig boek geworden met leuke personages. Ik heb nu al zin in het schrijven van deel 2 🙂
Maar eerst deel 1 helemaal afmaken, nu begint de leuke fase van de tekst in orde maken, nadenken over het omslag en de illustraties enz. In april 2011 komt het dan in alle winkels.
Waar de serie over gaat en hoe die heet, is natuurlijk nog geheim. (Er staat wel een hint hier, trouwens.) Zo gauw ik meer mag vertellen, komt het meteen op deze website!

Afgelopen weekend niets geschreven maar wel veel met schrijven gedaan.
Zaterdag 4 september was de Middag van het Kinderboek in de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam). Georganiseerd door Ted van Lieshout en het ging over E-books, wat we daarmee met kinderboeken moeten/kunnen. Veel interessante praatjes (beetje te veel vond ik, dat wel) en de strekking was eigenlijk dat we niet weten wat E-books (en I-pads etc.) allemaal gaan brengen, maar dat we het gewoon moeten uitproberen en doen!
En zondag was Manuscripta, de opening van het boekenseizoen in de Westergasfabriek, ook in Amsterdam. Heel veel uitgeverijen die hun nieuwe boeken presenteren, heel veel schrijvers/lezers en gezellig kletsen, leuke lezingen en presentaties… ja, heel stimulerend! Ik ga dus weer gauw aan de schrijf…

augustus

Heerlijke weken in Polen gebruikt om mijn nieuwe verhaal te laten sudderen en pruttelen. En dat ging goed daar, het is een erg gaaf land! Mooie omgeving, zalig weer, veel te doen: we hebben genoten! Nu dus “alleen nog maar eventjes” de rest van het verhaal van mijn hoofd op papier zien te knallen, maar dat gaat vast lukken. Het wordt leuk en erg spannend, ik heb er zin in!

juli

Voor wie Dierenroof leuk lijkt/vindt en het boek wil proberen te winnen: er is nu een actie in het meidenblad Tina. Invullen maar en wie weet!
Ook met Taptoe en Kidsweekjunior.nl kon je meedoen, maar ik weet niet of die acties het nog ‘doen’. Mocht je geen geluk hebben, zit er niets anders op… toch kopen dan of lenen in de bieb 🙂

juni

Gaap, ik ben moe! Maar heel tevreden, want het was weer met recht Lekker Schrijven tijdens de Schrijfdriedaagse in Milonga! Dit keer was ik de “juf” dus ik heb niet aan mijn eigen verhaal gewerkt, maar ik ben wel helemaal geinspireerd en mijn vingers jeuken om aan de slag te gaan.
Morgen, ja morgen ga ik zeker weer verder aan mijn nieuwe serie! Waar die over gaat, houd ik nog even geheim, maar het wordt weer erg grappig en spannend!

Alle stemmen zijn geteld voor de Nederlandse Kinderjury 2010 en de genomineerde boeken zijn bekend. Prachtige verhalen en ik begrijp heel goed dat kinderen ze hebben verslonden! Broodje Koosburger zit er niet bij (had ik ook niet verwacht, hoor) maar waar ik heel trots op ben is dit:
Eemland heeft zelf een kinderjury georganiseerd en de kinderen van bibliotheek Vathorst hebben zo genoten van Broodje Koosburger dat het daar op 1 staat!! Geweldig!

mei

Voor mijn neus ligt het nieuwe boek Lekker Griezelen en het is zo mooi geworden! De cover is prachtig en de verhalen/gedichten heel verschillend. De één spannend eng, de ander grappig spannend. Zekerweten goed voor heel wat uurtjes (voorlees)plezier! In dit “boek” op mijn site kun je er meer over lezen.

april

Op de site Wijchen Nieuws staat een leuk verslag met mooie foto’s van de boeklancering. Klik hier om het te bekijken!

Straks een interview voor Omroep Wijchen, ik hoop dat er na gisteren nog wat zinnigs uit mijn mond komt…

De lancering van Dierenroof was geweldig!! Zo bijzonder, zo speciaal… ik vond het helemaal super. En wat ik zo van de gasten hoorde, zij ook (gelukkig maar).
Een boek van Auke was omgetoverd tot een complete kinderboerderij met lammetjes, konijnen, cavia’s en megagrote kippen -die ook nog ruzie gingen maken- er was een complete wand Dierenroven, ballonnen, flyers, posters, hapjes, drankjes. Ze hadden er enorm veel werk van gemaakt! Rond half drie kwamen al mensen binnendruppelen en om 3 uur was het hartstikke druk. Maar omdat het een erg ruime winkel is, kon iedereen gewoon lekker lopen en rondkijken, prachtige locatie!
Om half vier praatje van de uitgever, praatje van mij, signeren met Wilbert en om 6 uur afgeladen met bloemen en cadeautjes naar huis. Daar gezellig verder gefeest. Ik zal zo snel mogelijk wat foto’s op de site zetten, eerst even nagenieten…
Iedereen heel hartelijk bedankt voor jullie enthousiasme en betrokkenheid! Jullie hebben er een dag met een gouden rand van gemaakt!

Vandaag is het de GROTE dag: De lancering van Dierenroof! En wat een prachtig weer, dat is een extra cadeautje!
Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop jullie allemaal vanmiddag te zien in Een boek van Auke in Nijmegen!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! Een superdag!
Vanmorgen stond de bakker voor de deur en hij bracht ons een heerlijke taart. Van de uitgever. Met de mooie tekst: ‘Gefeliciteerd met je 2e boek.’
En vanavond werd er een pakket bezorgd, best zwaar was het. En daar zaten de eerste exemplaren van Dierenroof in! En het is zoooooooooooo mooi geworden! Ja, ik ben er ontzettend trots op en heel erg blij mee. Vanaf zaterdag kan iedereen het bewonderen, dan is de boekpresentatie. Ik heb er zo’n zin in!

‘Kan ik op audientie komen?’ vroeg de meneer aan de andere kant van de telefoon. Even dacht ik dat het een grapje was, want het was 1 april en zout in mijn koffie had ik ’s ochtends ook al gehad. BAH!
Maar nee. Om half 11 belde echt de verslaggever van De Wegwijs aan en we hadden een erg gezellig gesprek. Volgende week staat het interview in de krant en dan zal ik het ook op deze site zetten bij Ik in de krant.

maart

Nog maar 18 dagen en dan is de lancering van Dierenroof! Ik vind het weer ontzettend spannend en heb er enorm veel zin in. Wil je ook komen? Leuk!!!
Je bent op zaterdag 17 april vanaf 15:00 uur van harte welkom in de nieuwe Nijmeegse kinderboekwinkel Een boek van Auke. Het adres: Van Welderenstraat 29 in Nijmegen.

Vandaag, 1 maart, is de schrijfmarathon op Zinniger Zinnen begonnen. Een maand lang ga ik iedere dag schrijven aan een nieuw verhaal en op 31 maart hoop ik dan een fikse basis voor een nieuw boek te hebben. Spannend weer, en o zo leuk!

februari

Ik wacht op de postbode die de allerlaatste drukproef van Dierenroof komt brengen. Nog één keer alles doorvlooien en dat gaat -ie naar de drukker. En ondertussen ben ik aan het warmlopen voor een nieuw verhaal, weer een heel andere fase!
Het wordt weer geen Broodje Koosburger 2, dat krijg ik maar niet uit mijn pen, maar iets heel nieuws. De plannen zijn leuk, nu alleen nog efkes schrijven 🙂

Leuk maar ook best een beetje eng: maandag de 22e word ik geinterviewd voor het tijdschrift Rekels. Wat zou er gevraagd worden en zal ik niet vreselijk stomme antwoorden geven? Of blozen en hakkelen? Hmmm, van tevoren maar lekker met Mikki wandelen, goed tegen de zenuwen.

Broodje Koosburger maakt kans op de Zaanse kinderjury/Hotze de Roosprijs 2010! Hotze de Roos was de auteur van de Kameleon-serie. Leerlingen van Zaanse basisscholen kiezen ieder jaar het beste kinderboek van een nieuwe schrijver. Dit jaar is 2009 aan de beurt en Broodje Koosburger doet mee!
De burgemeester van Zaanstad las maandag 8 februari bij de start van de wedstrijd op de Vrije School in Zaandam een stukje uit Broodje Koosburger voor, ik ben erg benieuwd welk fragment hij gekozen heeft en hoe hij het vond. Maar ik ben nog benieuwder hoe de kinderen het boek zullen vinden!
Als je meer wilt lezen, kun je hier en hier klikken.

Ook is de Nederlandse Kinderjury 2010 van start gegaan! Iedereen tussen de 6 en 12 jaar kan zijn/haar favoriete boek uit 2009 kiezen.
Heb je Broodje Koosburger gelezen en vond je het leuk? Hier kun je tot 14 mei stemmen!

januari

Hou allemaal zaterdag 17 april vrij, want dan is de lancering van Dierenroof!
We gaan de presentatie doen in de machtig mooie nieuwe kinderboekenwinkel in Nijmegen: Een boek van Auke. Nog 79 dagen!!!

Voor mijn neus ligt de drukproef van Dierenroof. Het ziet er werkelijk prachtig uit, kun je nagaan hoe mooi het straks is met een echte omslag!
Wilbert heeft weer erg grappige en spannende tekeningen gemaakt die precies bij het verhaal passen.
Ik kan niet wachten tot het april is…

2010 is heel bijzonder voor ons begonnen: we hebben ons hondje gekregen! Ze heet Mikki en is lief, klein en zwart. Maar ze wordt groot en vast heel ondeugend! Het is een flatcoated retriever en die houden erg van spelen en zwemmen. Wat zullen we een lol hebben met z’n allen!

Terug naar Nieuws
Ga terug naar de boekenkast

Reacties zijn gesloten.