Taptoe

Een verdwenen vliegtuig, dino’s op de Noordpool, graancirkels, een verborgen vredespijp… je kunt het zo gek niet bedenken, of het Taptoe Team lost het mysterie op.

Voor het tijdschrift Taptoe heb ik in het schooljaar 2009 Р2010 verhalen geschreven over het Taptoe Team.

Tex, Argon, Poorter, Toeng, Odin en Esra zijn stoer, slim, handig en grappig en met z’n zessen kunnen ze de hele wereld aan. Of ze nou op de Noordpool zijn of in het regenwoud, ze komen altijd in de problemen, maar er ook altijd weer uit.

IJzigwit strekt de gletsjer zich voor hen uit. Poorter houdt zijn hand boven zijn ogen, kijkt op zijn kompas en knikt bedachtzaam.

‘Hier moeten we overheen, het vliegtuig is daarboven ergens verdwenen. We zetten de zuurstofmaskers op en maken ons aan elkaar vast met touwen. Dat is de veiligste manier om de gletsjer over te steken.’

Met Odin voorop, slingert het Taptoe Team als een slang langs diepe spleten en over krakende ijsvelden. Midden op een vlakte blijft Odin opeens stokstijf staan, zijn oren gespitst en zijn staart als een rechte streep achter zich.

‘Kom op,’ moppert Poorter, ‘niet treuzelen.’

Maar Odin verroert zich niet.

‘Dan ga ik wel voorop,’ zegt Poorter en hij loopt langs Odin.

‘Odin blijft niet voor niets staan, hoor!’ roept Tex nog.

Te laat…

Poorters voet stapt in een door sneeuw bedekte gletsjerspleet. Hij zwaait met zijn armen om zijn evenwicht te bewaren maar verdwijnt toch schreeuwend de diepte in. Het hele Taptoe Team wordt achter hem aan gesleurd door de touwen waarmee ze aan elkaar vastzitten. Alleen Odin staat nog boven, jankend en piepend kijkt hij ze na.

Ieder maand beleeft het Taptoe Team een nieuw avontuur. Ook is er een gave website: www.taptoe.nl.

Ga terug naar de boekenkast

Reacties zijn gesloten.