Schrijf3/5/7daagse en schrijfbegeleiding

Schrijf3/5/7daagse

Sinds 2009 organiseer en begeleid ik de Lekker Schrijven schrijf3/5/7daagse in Milonga (Noord Frankrijk). Een uniek concept: drie, vijf of zeven dagen onbelemmerd schrijven aan je eigen manuscript én schrijfcoaching.

De hele dag ongestoord schrijven met mensen in de buurt die je begrijpen.  Rust. Ervaringen kunnen uitwisselen. Zet een groep schrijvers bij elkaar en er is inspiratie, verbondenheid en motivatie.

Het gebouw en de tuin zijn zeer ruim en het aantal deelnemers is beperkt, zodat iedereen de rust en ruimte kan vinden om zich te focussen op zijn verhaal.


DSCF0014
Het is altijd mogelijk om met de schrijfcoach over je verhaal te praten, te brainstormen of feedback te krijgen op teksten.  Alles naar eigen behoefte, als je maar tot schrijven komt!

Kijk voor meer informatie op Lekker Schrijven.
Volg de Schrijf3/5/7daagse op Facebook!

 

Schrijfbegeleiding

Voordat je je manuscript opstuurt naar een uitgever of een verhaal inlevert voor een wedstrijd wil je natuurlijk dat het staat als een huis. Maar als je intensief met je tekst bezig bent geweest, is het lastig om er objectief naar te kijken.
Sinds 2009 is Inge manuscriptbegeleider en schrijfcoach. Ze heeft diverse auteurs begeleid bij uitgave van hun manuscript bij (reguliere) uitgeverijen en vele jaren voor de NHA gewerkt. Ze bekijkt je manuscript met een verse en kritische blik en laat je niet alleen weten op welke punten je je verhaal zou kunnen verbeteren, maar benadrukt natuurlijk ook wat je juist goed doet.

Mogelijkheden en kosten manuscriptbegeleiding

Na aanmelding ontvang je een vragenlijst die gebruikt wordt om meer inzicht te krijgen in jou als schrijver en het manuscript. Daarna wordt je verhaal grondig gelezen en krijg je schriftelijke feedback op zowel tekst- als verhaalniveau, zoals spanningsopbouw, taalgebruik, dialoog en personages.

Korte verhalen

Het analyseren van korte verhalen (maximaal 5000 woorden) en prentenboeken gebeurt in twee stappen en kost €200*. Je krijgt:

  • een uitgebreid leesrapport met herschrijfadvies
  • grondige feed back in je manuscript (met ‘wijzigingen bijhouden’ in word)
  • na het herschrijven mag je het verhaal nogmaals insturen
  • Inge leest het verhaal weer kritisch en geeft op- en aanmerkingen en (indien nodig) herschrijfadvies

Mocht je aan deze twee feedbackrondes niet genoeg hebben kun je het daarna nog één keer insturen voor €125* of weer het ‘pakketje van twee’ nemen.

Lange(re) verhalen

Voor het analyseren van een manuscript tot 50.000 woorden wordt €375* gerekend. Elke 1000 woorden daarbovenop kost €8*. Je krijgt:

  • een uitgebreid leesrapport met herschrijfadvies
  • grondige feed back in je manuscript (met ‘wijzigingen bijhouden’ in word)
  • de mogelijkheid per mail of telefonisch te overleggen en aanvullende vragen te stellen

Schrijfcoaching

Schrijfcoaching is volledig maatwerk. Gezamenlijk wordt bekeken wat er nodig is om je manuscript te vervolmaken. Schrijfcoaching is met name geschikt voor publicerend auteurs en schrijvers die kennis hebben van de voornaamste schrijftechnieken en willen proberen te debuteren. Individuele schrijfcoaching kost €85* per uur.

*de bedragen zijn exclusief 21% BTW

Ga terug naar de boekenkast

Reacties zijn gesloten.