Op school en zo

Schrijven is niet alleen thuis op m’n laptop rammelen, nee, ik ga ook graag naar scholen en bibliotheken!

Tijdens de Kinderboekenweek bezoek ik altijd veel scholen, maar een schrijver in de klas is natuurlijk het hele jaar door leuk. De Schrijvers Centrale (vroeger de SSS) regelt de bezoeken.

In een interactief programma vertel ik over personages, verhaallijnen, de omgeving, schrijven en hoe het allemaal werkt bij een uitgeverij.

Hoe kan dat meisje met het zoetroze jurkje er zo braaf uitzien en toch zo’n kreng zijn? En wat hebben bolletjes wol met verhalen te maken?

Ik zorg dat de kinderen kunnen zién waar we het over hebben, het liefst gebruik ik daar mijn Prezi-presentatie op het digibord voor, maar als dat niet kan, sleep ik gewoon allerlei spullen mee. Van idee naar schrijven naar uitgever naar boek: alles komt aan bod! En natuurlijk lees ik voor en beantwoord ik héél veel vragen.
Ook grote groepen zijn geen probleem, als er tenminste een digibord is.

Aan kleine groepen kinderen (groep 1 t/m 8) geef ik workshops. Samen bedenken en maken we verhalen, proberen we allerlei dichtvormen uit, maken we telegramteksten of juist heel uitbundige, bedenken we maffe, enge, grappige, monsterlijke personages… Er is van alles mogelijk! In overleg stel ik de workshop samen die past bij de groep.
Ook voor de workshops kun je bij de De Schrijvers Centrale terecht, of mail naar info@ingedebie.nl.

Als ik bij jou op bezoek was en je wilt daar iets over kwijt… ik ben dol op mail!

Er is iets mis gegaan met mijn website en alles van 2019 en 2020 is foetsie. Helaas. Maar dan gaan we gewoon vrolijk verder in

2021

15-21 november: Inhaalweek Lekker Schrijven in Drenthe in de prachtige Hof van Axen. Kijk op www.lekkerschrijven.com voor meer informatie

De precieze datum is nog niet bekend, maar ik weet wel dat ik in de KBW in 3 groepen 7/8  op Basisschool De Westwijzer in Wijchen op bezoek kom!

16 oktober: In vier groepen van Basisschool de Wieling in Haalderen kom ik vertellen over schrijven.

23 september: Schoolbezoek in twee groepen van basisschool De Komeet in Malden ism met boekhandel Augustinus in Nijmegen

6-12 september: Lekker Schrijven in De Hof van Axen

25 juni: Schoolbezoek in twee klassen van IKC Hei & Bos in Hoenderloo

17-23 mei: Schrijfweek van Lekker Schrijven in de Hof van Axen in Drenthe

februari: Voorzitter van de jury van de regionale voorronde Nationale Voorleeskampioen in Wijchen. En zo trots op onze winnaar! Juliette van basisschool de Viersprong heeft het geschopt tot de Landelijke finale!

2018

4 oktober: Op bezoek bij drie bovenbouwgroepen op basisschool De Poolster in Amsterdam!

22 t/m 29 april en 16 t/m 23 september: schrijf3/5/7daagse in Milonga. Kijk voor meer informatie op mijn andere website Lekker Schrijven.

In het voorjaar geef ik twee workshops bij Cultura Ede. Eén voor volwassenen en een voor jongeren.

Al geweest

Maart: jurylid bij regionale voorronde Nationale Voorleeskampioen in Wijchen.

In november starten twee workshops schrijven in de bibliotheek in Wijchen. Een basiscursus en een voor gevorderden. Drukke maand voor de boeg dus, maar ontzettend leuk!

Vrijdag 9 oktober mag ik weer naar De Sterredans in Nijmegen! In groep 7/8 Olifanten gaan we aan de slag met stiftgedichten, vertel ik natuurlijk iets over het schrijven en lees ik voor.

Van 19 t/m 16 september zit ik weer in het paradijselijke Milonga voor de schrijf3/5/7daagse. Een week lang schrijvers begeleiden… wat een straf 🙂

Van 30 mei t/m 6 juni is de schrijf 3/5/7daagse in Milonga. Volle bak deze keer, er past geen schrijver meer bij.

Dinsdag 23 juni ga ik naar De Sterredans in Nijmegen. Ik bezoek daar twee groepen 5/6, de Vossen en de Bevers. Extra leuk is dat Onne een Bevertje is 🙂

Op de Paulusschool in Wijchen is het op 18 mei groot feest, en ik mag meedoen! Ik lees voor aan een boel kinderen en vertel in een aantal klassen over het schrijven, gezellig!

Op 22 januari bezoek ik vier groepen 7 en 8 op De Bolster in Sint Michielsgestel. En het leuke is, op maandag 26 januari, ga ik weer naar dezelfde groepen! Samen schrijven, ik heb er ongelooflijk veel zin in!

Het was een rustig jaar, qua schoolbezoeken dan. Heel druk geweest met Letterstroom en Lekker Schrijven en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. We hebben mooie cursussen en workshops ontwikkeld en de schrijf3/5 daagse is nu zelfs uitgebreid met 7 dagen schrijven in Frankrijk.

oktober: Op de Nutsschool Lankforst in Nijmegen heb ik drie lessen aan de schakelklas gegeven om de creatieve taalontwikkeling een boost te geven. Spelen met synoniemen, klanken, personages, settings en verhaallijnen en het maken van flarf/onzin/stiftgedichten. We hebben genoten en heel veel opgestoken!

februari: bieb Wijchen. Jureren voorronde Nationale Voorleeskampioen 2014

31 oktober: Bibliotheek Borne

7 oktober: Basisschool De Winde in Nootdorp

27 september: Joannesschool en Basisschool De Linde in Oud Gastel

18 februari: Basisschool Klein Heyendaal in Nijmegen- groep 8a en 8b

27 februari: Basisschool Klein Heyendaal in Nijmegen- groep 6

2 maart: Wijchen- jureren voorronde Nationale Voorleeskampioen 2013

11 maart: Bibliotheek de Boekenberg in Spijkenisse.
Basisschool De Morgenster- groep 6/7/8
Basisschool De Marimba: groep 5/6 en nog een keer groep 5/6

Hallo Wereld: programma Kinderboekenweek 2012

3 oktober: ROERMOND
OBS Aan de Roer – groep 6
Basisschool Willem de Zwijger – groep 5/6
VS Christophorus – groep 5/6/7/8

Vanaf 1400 signeren op het Kinderboekenfeest in de Oranjerie

4 oktober:
Basisschool De Meent in Ommeren – groep 5/6 en 7/8
Basisschool De Waayer in Wadenooijen – groep 5

5 oktober:
Basisschool De achtbaan in Tiel – twee groepen 6
De Magrietschool in Tiel – middenbouw

8 oktober:
PI school in Tiel – twee groepen 7 en groep 8

februari

Op 4 februari is in de Wijchense bieb de voorronde van de Nationale Voorleeskampioen 2012. En ik ga niet alleen luisteren, maar ik zit ook in de jury.

Ga terug naar de boekenkast

Reacties zijn gesloten.