Op school en zo

Schrijven is niet alleen thuis op m’n laptop rammelen, nee, ik ga ook graag naar scholen en bibliotheken!

Tijdens de Kinderboekenweek bezoek ik altijd veel scholen, maar een schrijver in de klas is natuurlijk het hele jaar door leuk. De Schrijvers Centrale (vroeger de SSS) regelt de bezoeken.

In een interactief programma vertel ik over personages, verhaallijnen, de omgeving, schrijven en hoe het allemaal werkt bij een uitgeverij.

Hoe kan dat meisje met het zoetroze jurkje er zo braaf uitzien en toch zo’n kreng zijn? En wat hebben bolletjes wol met verhalen te maken?

Ik zorg dat de kinderen kunnen zién waar we het over hebben, het liefst gebruik ik daar mijn Prezi-presentatie op het digibord voor, maar als dat niet kan, sleep ik gewoon allerlei spullen mee. Van idee naar schrijven naar uitgever naar boek: alles komt aan bod! En natuurlijk lees ik voor en beantwoord ik héél veel vragen.
Ook grote groepen zijn geen probleem, als er tenminste een digibord is.

Aan kleine groepen kinderen (groep 1 t/m 8) geef ik workshops. Samen bedenken en maken we verhalen, proberen we allerlei dichtvormen uit, maken we telegramteksten of juist heel uitbundige, bedenken we maffe, enge, grappige, monsterlijke personages… Er is van alles mogelijk! In overleg stel ik de workshop samen die past bij de groep.
Ook voor de workshops kun je bij de De Schrijvers Centrale terecht, of mail naar info@ingedebie.nl.

Als ik bij jou op bezoek was en je wilt daar iets over kwijt… ik ben dol op mail!

2024

30 januari: Op basisschool Het Zuiderpad in Wijchen kom ik vertellen over schrijven.

6-12 mei: De Schrijf5/7daagse! Lekker Schrijven in Drenthe in de prachtige Hof van Axen. Kijk op www.lekkerschrijven.com voor meer informatie

23-29 september: We gaan weer Lekker Schrijven in De Hof van Axen.

 

 

Ga terug naar de boekenkast

Reacties zijn gesloten.