Nieuws uit 2011

december

Van mijn schrijfvriendin Suzanne Wouda kreeg ik deze foto. Ze heeft ‘m gemaakt in het scheepvaartmuseum. Erg stoer, dit!

in 't Scheepvaartmuseum

november

Ik kreeg een brief van Sinterklaas, hij wil graag even met me praten. Hij heeft namelijk gehoord dat hij ook in mijn boeken voorkomt, en daar wil hij meer van weten.
Hm, hoe moet ik hem nou vertellen dat Sint in JESS geen man met een baard is, maar een hond? Een zwarte hond. Een ondeugende zwarte hond zelfs?
Ik hoop maar dat hij het grappig vindt en niet boos wordt…

Als je ook bij mijn Sinterklaasbezoek wilt zijn, dat kan!
Het is aanstaande zondag (13 november) om 14.45 uur in boekhandel De Kleijn in Wijchen.

In de Pietenzak zitten -als het goed is- een boel JESSEN die ik na het gesprekje ga signeren.
Ben je benieuwd wat Sint allemaal in mijn boeken uitspookt én wil je een handtekening?
Dan hoop ik je zondag te zien!

De hele maand oktober niks gedaan met mijn site. Eerst had ik het te druk met de Kinderboekenweek, daarna te druk met bijkomen van alle school- en bibliotheekbezoeken met de Kinderboekenweek.
Vandaag (1-11-11, wat een prachtige datum!) ben ik weer begonnen met schrijven aan een nieuw verhaal. Heerlijk!
Het goede voornemen is wel om zeer binnenkort de krantenpagina hier bij te werken. Want er zijn behoorlijk wat artikelen en interviews verschenen. Ik was zelfs ook op de tv bij de Wijchense Omroep!
Maar eerst dus lekker verder schrijven…

september

O jee… ik was bijna te laat met het bijwerken van mijn site: Jess – de haven en de helden is er al! Precies op tijd voor de Kinderboekenweek, hartstikke fijn.
Gister ontving ik een prachtig boeket van de uitgeverij en ietsjes later bracht de postbode twee dozen. Het boek is ZO MOOI geworden! Ik ben er helemaal blij mee!
En natuurlijk hoop ik dat weer heel veel kinderen het verhaal met plezier zullen lezen!
Kijk hier om meer over mijn nieuwste boek te lezen.

Morgen try out van mijn programma voor de Kinderboekenweek op basisschool De Trinoom in Wijchen. Twee rondes van steeds circa honderd kinderen uit groep 7/8 voor mijn neus, spannend! Ik ben benieuwd hoe het zal verlopen!
En daarna vlug mijn spullen pakken en naar Milonga in Frankrijk. Het is weer tijd voor de schrijfvijfdaagse. Een boel schrijvers komen daar bij elkaar om ongestoord te schrijven of om workshops te volgen. Ik verheug me er nu al op…
Als ik weer in Nederland ben, zal ik op mijn site meer vertellen over Jess- de haven en de helden. Beloofd! Heeft ook wel een beetje haast, want het boek is er al bijna!

De Kinderboekenweek is in aantocht en dat is duidelijk te merken. Veel scholen en bibliotheken willen dat ik kom vertellen over Superhelden en kinderboeken en dat doe ik natuurlijk graag. De afgelopen dagen ben ik lekker aan het knutselen geweest in Prezi, daar kun je leuke presentaties mee maken, dus dat komt helemaal goed.
Ik zal binnenkort op mijn site zetten waar ik allemaal heenga. Wie weet kom ik wel op jouw school of in de bieb bij jou in de buurt!

Ik lig op de bank zielig ziek te zijn. Voordeel is wel dat ik nu tijd heb voor het machtig mooie boek Stormvaart van mijn schrijfvriendin Suzanne Wouda. Gister was de presentatie in Eindhoven en het was een fantastisch feestje!
Als je nog op zoek bent naar een spannend verhaal dat speelt in de VOC-tijd, kan ik je dit boek erg aanraden.

augustus

De vakantie is voorbij, de plicht roept weer. In mijn geval zijn dat letters, komma’s, punten, uitroeptekens en vraagtekens. Vooral dat laatste eigenlijk, want waar zal ik nou toch eens over gaan schrijven?

juli

Toch nog een bericht in de vakantie: er staat een prachtig interview met mij op Ezzulia! Kijk hier om het te lezen!

Jippie, het is vakantie! Even niet tikken en buffelen en peinzen en piekeren. Ik wens jullie ook een fantastische zomer!

Wat een bofkont ben ik toch… ik heb lekker de illustraties al gezien van Jess – de haven en de helden die Natascha Stenvert heeft gemaakt. Jullie moeten tot september wachten, dan komt het boek uit, maar ik kan wel alvast verklappen dat ze prachtig en spannend zijn!

juni

Het kan niet op: alweer een geweldige bespreking van Jess, dit keer op trotsemoeders.nl! Deze moeder is natuurlijk apetrots nu!
Om te lezen wat ze van Jess – de boot en de engerd vinden, klik hier.

Zo, het ei is gelegd en ligt bij de uitgever! Geen echt ei natuurlijk, ik heb het over het tweede deel van Jess.
Ik heb het omslag al gezien en het is werkelijk prachtig mooi en spannend geworden. Helaas mag ik hem nog niet laten zien, topgeheim, maar de titel van het boek mag ik al wel verraden: Jess – de haven en de helden.
Natascha Stenvert is nu de illustraties aan het maken en het boek komt eind september uit. Nét voor de Kinderboekenweek, komt dat even mooi uit!

Ik kwam een hartstikke leuke recensie van Jess – de boot en de engerd tegen! En het boek krijgt vier sterren, hiephiep!
Het staat in LOL-magazine, dat is een nieuw blad voor het basisonderwijs. LOL staat voor Leuk Om te Lezen en in het magazine staan recensies, interviews, artikelen et cetera over kinderboeken. Er is ook een site en als je wilt zien wat er over Jess wordt geschreven, klik dan hier.

mei

Woensdag 11 mei ga ik gezellig met Marlies Slegers op stap, ook een kinderboekenschrijver. Als afsluiting van de Kinderjury komen we in de bieb in Amersfoort van alles vertellen en laten zien over onze boeken en het schrijven.
Wil je ook komen? Leuk!
Het programma begint om 15:00 uur in bibliotheek de Zonnehof. De toegang is gratis.

Kramp in mijn vingers en een hoofd vol letters: de afgelopen tijd heb ik alleen maar geschreven, geschreven en nog meer geschreven. Maar nu kan ik even relaxen, want het is gelukt: het tweede deel van de serie Jess staat op papier!
Het verhaal is naar de proeflezers en de uitgever, ik ben zeer benieuwd hoe ze het zullen vinden. Maar voordat het commentaar komt en ik weer aan de slag moet, kan ik lekker even helemaal niets. Wat een straf: eindelijk tijd om een boek te lezen in de zon of een lange wandeling te maken met de hond…

De Gelderlander heeft een recensie over Jess – De boot en de engerd geplaatst en de kop is: Jess heeft van alles de juiste toon. En zo lovend als de kop is, zo positief is de hele recensie, dus ik ben er ontzettend blij mee!
Om de recensie te lezen, klik hier.

april

DE WINNAARS ZIJN BEKEND!
De etalage van boekhandel De Kleijn zag er de laatste week extra prachtig uit, want overal hingen de kunstwerkjes die jullie van de kleurplaat hadden gemaakt. Meer dan vijftig inzendingen, erg lastig om daar de origineelste en mooiste uit te kiezen. Maar het is gelukt!
De winnaars zijn… *TROMGEROFFEL*
Rick van de Ven (8 jaar), Kirsti Wortelboer (6 jaar) en Cheyenne Gijsbers (8 jaar).
Heel hartelijk gefeliciteerd met jullie prijs! Jullie kunnen Jess – de boot en de engerd ophalen in de boekhandel, en natuurlijk is het boek speciaal voor jullie gesigneerd.
Iedereen bedankt voor het meedoen! Ik ga jullie mooie tekeningen bewaren en versier er mijn schrijfkamer mee.

Kleurplaten, boekenleggers, een tas vol manuscripten, drukproeven, boeken, knuffels, bolletjes wol en playmobilpoppetjes: ik ben er klaar voor!
Vanmiddag ga ik naar de presentatie van Rebel Jeans in Best, dat wordt één groot feest!
Daarna moet ik meteen door naar Groningen, want morgen (18 april) is het de grote schrijversdag op Basisschool de Vlint.
Misschien weten jullie het nog wel, een paar maanden geleden brandde die school tot op de grond af. Een heleboel schrijvers hebben boeken gegeven en morgen gaan we de klassen bezoeken om te vertellen over het schrijven. Ik heb er enorm veel zin in!

De boeklancering van Jess gisteren, was helemaal geweldig. Al die mensen, tekeningen, bloemen en natuurlijk het prachtige boek… ik vond het erg indrukwekkend en overdonderend.
Er zijn veel prachtige tekeningen binnengekomen, dus het wordt nog een hele klus om de drie mooiste uit te kiezen. Donderdag gaan we dat doen, dus dan horen jullie welke drie kinderen een boek gewonnen hebben!
Ik heb inmiddels m’n camera teruggevonden, maar nog niet het kabeltje om foto’s op de computer te zetten, dus op een beeldverslag moeten jullie nog even wachten. Dit is vast één foto, gemaakt door een vriendin van me:
 

WEDSTRIJD: Op de site staat een kleurplaat die je uit kunt printen. Als je die vrijdag 15 april mooi versierd inlevert bij de presentatie van JESS, kun je het boek winnen! De winnaars worden op mijn site en in de boekhandel bekend gemaakt.
Als je te ver weg woont of niet kunt komen: op deze site zullen regelmatig prijsvragen en wedstrijden gezet worden waarmee je boeken kunt winnen, dus blijf hem in de gaten houden!

Ik zit in het zonnetje, in de tuin. Met een kopje koffie en -tadáááá- het eerste exemplaar van JESS – de boot en de engerd! Vrijdag werd een enorme bos bloemen bezorgd én het boek, wat een leuke verrassing! JESS ziet er ook in het echt prachtig uit: mooie kleuren, geweldige illustraties en het boek ruikt ook lekker (ik moet altijd even snuffelen). Als jullie er ook van willen genieten, kom dan vrijdag naar Wijchen voor de presentatie! Als je dan niet kunt of als het te ver is, kun je JESS ook bestellen bij jouw boekhandel of via Bol.com et cetera.

Vanochtend kreeg ik zo’n leuke mail: op de site van de Boekenman ben ik auteur van de maand! Klik hier om het artikel te lezen.

Ben ik toch helemaal vergeten hier te schrijven hoe de Zinniger Zinnen Marathon 2011 is afgelopen, dus nu maar gauw: het is goed gegaan! Op 31 maart heb ik heel groot PUNT onder het verhaal geschreven! Niet dat het al klaar is hoor, maar grofweg staat het tweede deel van Jess nu op papier. Het verhaal is bedacht (en erg leuk geworden, al zeg ik het zelf) en nu ga ik schrappen en slijpen en herschrijven en nog meer schrappen en slijpen en herschrijven. Nog een boel werk te doen dus, maar ik heb er erg veel zin in!

Vandaag heb ik de uitnodiging voor de boeklancering van JESS verstuurd, maar behoorlijk wat adressen werkten niet (greylisted, nooit van gehoord). Als je ‘m verwacht, maar niet ontvangen hebt, geef dan ajb een seintje, dan stuur ik hem opnieuw.
En voor wie het leuk vindt 15 april ook te komen: als je op de link hieronder klikt, zie je de uitnodiging. Iedereen is van harte welkom!
Boeklancering JESS – De boot en de engerd

maart

Wat een leuke verrassing! Met 99 vrienden hebben we een wedstrijd van de KLM gewonnen! Op 25 maart stap ik in het vliegtuig naar Berlijn, dat wordt genieten!

Nog negen dagen en dan is de schrijfmarathon weer voorbij. Ik ben al hartstikke ver met het tweede deel van JESS. Het idee staat, het avontuur is al helemaal begonnen. Nu nog alle lijntjes samenknopen: een heel gepuzzel. Maar wat een leuk werk is dit toch! En al zeg ik het van mezelf: wat een spannend en grappig verhaal ben ik weer aan het bedenken!
Wel gek hoor, het eerste deel komt over een maand uit, het tweede deel is al bijna klaar en jullie weten nog van niets!
Trouwens: vergeet vrijdag 15 april niet vrij te houden. Dan is de boeklancering van JESS – de boot en de engerd. In boekhandel De Kleijn in Wijchen vanaf 16:00 uur. Ik hoop dat jullie erbij kunnen zijn!

Het wordt weer echt: ik ben geïnterviewd voor de Wegwijs! Het was weer een gezellig gesprekje en ik merk dat ik steeds minder nerveus begin te worden voor dit soort dingen.
Als het interview is verschenen, zal ik het hier op mijn site plaatsen. De ontzettend leuke foto bij het artikel is trouwens gemaakt door Henriët van Gaalen!

Morgen (1 maart) gaat de Zinniger Zinnen Marathon van start: een speciale editie, want het is de vijfde keer.
31 dagen x 750 woorden = de basis van Jess 2.
Ik was van plan vandaag alvast een opzet te maken, maar in plaats daarvan ben ik een eind gaan lopen met de hond. Mezelf kennende, gaat het verhaal toch alle kanten op, en beslist niet de kant die ik denk in mijn hoofd te hebben.
Dat is ook het leuke aan deze fase van het schrijven: het is ook voor mij één grote verrassing.
Ik heb er erg veel zin in, maar ik vind het ook spannend. Zou het weer lukken?

februari

Ook in 2011 wordt de Nationale Voorleeskampioen gekozen en natuurlijk doet Wijchen weer mee! Op zaterdag 19 februari zit ik in de jury en mag luisteren naar de kampioenen van “onze” basisscholen. Ontzettend leuk, maar het lijkt me ook moeilijk om van al die kanjers de beste te kiezen. Spannend!

De Nederlandse Kinderjury 2011 is vandaag van start gegaan! Iedereen tussen de 6 en 12 jaar kan zijn/haar favoriete boek uit 2010 kiezen.
Heb je Dierenroof gelezen en vond je het leuk? Of Lekker griezelen! misschien? Hier kun je tot 13 mei stemmen!

januari

Het tijdstip is veranderd, ik signeer zaterdag 29 januari van 13.00-14.00 uur op de NOT in Utrecht. De plek is wel hetzelfde: in de stand van Benny Vreden Kinderproducties (Hal 10 in de Muziekstraat). Hopelijk tot dan!

Deze maand is de Maand van de Onbekende Kinderboekenschrijvers op Jipjip. Dit is het weblog van Richard van Thiel en het staat boordevol informatie over schrijvers en kinderboeken. En in januari is er dus aandacht voor (nog) onbekende schrijvers: zestien mensen presenteren zichzelf en er wordt een boek van hen besproken.
Woensdag 12 januari ben ik aan de beurt en donderdag komt de recensie van Dierenroof op Jipjip te staan. Erg spannend en ik ben best zenuwachtig, want de boeken worden erg kritisch bekeken! Maar hopelijk ben ik na deze maand een iets minder onbekende kinderboekenschrijver…

Zaterdag 29 januari signeer ik op de NOT (Nederlandse Onderwijs Tentoonstelling) in de jaarbeurs in Utrecht. Van 14.00 – 15.00 uur kun je me vinden in de stand van Benny Vreden voor een handtekening en/of een praatje!

Ga terug naar de boekenkast

Reacties zijn gesloten.