Schrijf3/5/7daagse en schrijfbegeleiding

Lekker Schrijven Schrijf3/5/7daagse

Sinds 2009 organiseer en begeleid ik de Schrijf3/5/7daagse in Milonga (Noord Frankrijk). Drie, vijf of zeven dagen onbelemmerd schrijven aan je eigen manuscript én schrijfcoaching.
Als je puur komt om schrijfmeters te maken, kun je de hele dag doorwerken in een van de schrijfruimtes of in de tuin. De rust en de inspirerende omgeving lenen zich bij uitstek om je volledig te concentreren op je verhaal of roman. Natuurlijk is het altijd mogelijk om met de schrijfcoach over je verhaal te praten. Alles naar eigen behoefte, als je maar tot schrijven komt!
DSCF0014
Beginnende schrijvers worden de eerste drie dagen op weg geholpen. Er is onder meer aandacht voor perspectief, dialoog, verhaalopbouw, interpunctie en personages. Ook worden schrijfoefeningen aangeboden die soms gekoppeld zijn aan een mooi uitstapje. Verhalen/opdrachten kunnen individueel of in kleine groepjes worden besproken.

De avonden zijn er om nog meer te schrijven, voor wandelingen, om te ontspannen in de gemeenschappelijke leefruimte of bij het kampvuur. En natuurlijk om met andere schrijfgekken te praten over je passie.

Kijk voor meer informatie op Lekker Schrijven.
Volg de Schrijf3/5/7daagse op Facebook!

Schrijfbegeleiding

Voordat je je manuscript opstuurt naar een uitgever of een verhaal inlevert voor een wedstrijd wil je natuurlijk dat het staat als een huis. Maar als je intensief met je tekst bezig bent geweest, is het lastig om er objectief naar te kijken.
Sinds 2009 ben ik manuscriptbegeleider en schrijfcoach. Ik heb diverse auteurs begeleid bij uitgave van hun manuscript bij (reguliere) uitgeverijen en vele jaren voor de NHA gewerkt. Ik bekijk je manuscript met een verse en kritische blik en laat je niet alleen weten op welke punten je je verhaal zou kunnen verbeteren, maar benadruk natuurlijk ook wat je juist goed doet.

Je krijgt feedback op zowel tekst- als verhaalniveau, zoals spanningsopbouw, taalgebruik, dialoog en personages.

Mogelijkheden en kosten

Manuscriptbegeleiding

Het analyseren van kortverhalen (maximaal 5000 woorden) en prentenboeken gebeurt in twee stappen en kost €175*. Je krijgt:

  • een uitgebreid leesrapport met herschrijfadvies
  • na het herschrijven mag je het verhaal nogmaals insturen
  • ik lees het verhaal weer kritisch en geeft op- en aanmerkingen en (indien nodig) herschrijfadvies

Mocht je aan deze twee feedbackrondes niet genoeg hebben kun je het daarna nog één keer insturen voor €95* of weer het ‘pakketje van twee’ nemen.

Het analyseren van een manuscript tot 50.000 woorden kost €350*. Elke 1000 woorden daarbovenop kost €7*. Je krijgt:

  • een grondig leesrapport
  • herschrijfadvies
  • de mogelijkheid per mail of telefonisch te overleggen en aanvullende vragen te stellen

Schrijfcoaching

Schrijfcoaching is volledig maatwerk. Je manuscript wordt geanalyseerd en samen bekijken we wat er nodig is om het te vervolmaken. Schrijfcoaching is met name geschikt voor publicerend auteurs en schrijvers die kennis hebben van de voornaamste schrijftechnieken en willen proberen te debuteren. Individuele schrijfcoaching kost €50* per uur.

Interesse?
Vraag vrijblijvend informatie aan via info@ingedebie.nl.

*de bedragen zijn exclusief 21% BTW

Ga terug naar de boekenkast

Reacties zijn gesloten.